Drogba verloor de passie voor het voetbal

In een interview met France Football heeft Didier Drogba laten weten dat hij de laatste maanden de passie voor het voetbal heeft verloren. Een ophoping van negatieve gebeurtenissen lieten de spits de andere kant van het voetbal zien.

"Mijn hoofd stond afgelopen zomer absoluut niet naar voetbal. Ik had volledig mijn drijfveer verloren", zegt de spits van Chelsea in het interview. De Ivoriaan baalde van een seizoen zonder prijzen met Chelsea en een verloren Champions League finale, waarin hij rood kreeg. Ook kreeg Drogba hevige kritiek te verduren van supporters van Chelsea omdat de spits te weinig zijn best zou doen.

"Ik wilde niemand meer horen praten over doelstellingen of ambities. Ik was totaal leeg. Voor het eerst in mijn loopbaan verloor ik mijn passie voor het voetbal. Ik was verloren, verdwaald. Afgelopen seizoen had fantastisch en spectaculair kunnen zijn, maar uiteindelijk was het gewoon een goed seizoen, met een paar grote teleurstellingen."

Chelsea werd tweede in de Premier League, verloor de League Cup-finale, verloor de strijd om de Engelse Super Cup en natuurlijk de Champions League-finale.

Ondanks de tegenslagen heeft Drogba een positieve blik op de toekomst. "Op dit moment moet ik me stil houden. Het is niet dat ik door mijn vier voorgaande seizoenen een status als basisspeler verdien, op dit moment is er iemand anders die scoort en de doelpunten opstapelt. Ik moet op mijn beurt wachten. Maar ik snap niet waarom de trainers bang zijn ons samen op te stellen."