Williams: "Nog een team verdwijnt uit de F1"

Volgens Williams CEO Andrew Parr zal voor de start van het Formule 1-seizoen in 2009 nog een team zich terugtrekken. Hij denkt hierbij niet meteen aan een van de onafhankelijke teams.

"Ik geloof dat er voor de start van het volgende seizoen nog een team er mee zal stoppen. De kans is groot dat het een fabrikant zal zijn," aldus Parr. Het vertrek van Honda uit de sport kwam volgens Parr door het oneindige en ongecontroleerde uitgeven van het geld.

"Honda had de Formule 1 niet hoeven te verlaten, maar het koos er voor. Williams zal er nooit voor kiezen om de sport te verlaten. Zolang we het geld bij elkaar weten te sprokkelen en een redelijk budget hebben, gaan we racen. Als we de broekriem aan moeten halen, dan doen we dat. Dat Williams de Formule 1 verlaat, klinkt niet logisch voor mij," aldus de CEO.

"Wij geloven dat onze positie ten opzichte van de andere teams behoorlijk verschilt, omdat de andere teams afhankelijk zijn van wat hun aandeelhouders willen, omdat zij zorgen voor een deel, zo niet het grootste deel van de inkomsten. Die teams zitten vanwege de marketing in de Formule 1 en mocht een kosten-baten-analyse uitwijzen dat ze de sport moeten verlaten, dan doen ze dat. Het verschil is dat Williams die keuze niet heeft. Formule 1 is wat we doen."

Inmiddels hebben de meeste Formule 1-teams laten weten in de sport actief te willen blijven.