Klinsmann wil Podolski niet kwijt

De situatie rondom aanvaller Lukas Podolski begint langzamerhand de vorm van een soap te krijgen. De 23-jarige Podolski is het zat om nog langer bij Bayern München op de bank te zitten en wil vertrekken. De clubleiding en coach Jürgen Klinsmann willen hem echter niet verkopen.

Eerder deze week verklaarde Podolski openlijk dat hij een langer verblijf bij Der Rekordmeister niet ziet zitten. "In de winterstop wil ik weg," zei de ongelukkige aanvaller maandag. Klinsmann is echter niet van plan Podolski te laten gaan. "Wat Podolski zegt, verandert niets aan de zaak. Ik wil in 2009 vier aanvallers in mijn selectie en Podolski zal er daar één van zijn," reageerde Klinsi op de klaagzang van zijn aanvaller.

Clubcoryfee Franz Beckenbauer sluit daarentegen een vertrek van Podolski niet uit. "Geld speelt ook een rol en als een club een goed bod doet, dan zullen we dat overwegen." Bij Podolski's oude werkgever 1.FC Köln staat men ondertussen te springen om een terugkeer van Prinz Poldi. "We hebben Bayern laten weten dat we willen onderhandelen, we wachten op een antwoord," aldus de reactie uit Köln.