Noom naar halve finale in Praag

Orla Noom heeft de halve finale bereikt op de open squashkampioenschappen in Praag. De 23-jarige squashster won donderdag haar eerste ronde en kwartfinale wedstrijden.

In de eerste ronde had de 23-jarige Noom 45 minuten nodig om tegen de Egyptische Kanzy El Dafrawy de eindstand van 11-6, 11-13, 11-8 en 11-8 te bereiken. Voor de kwartfinale was de Zweedse nummer één Anna-Carin Forstadius haar tegenstandster. In exact 30 minuten won ze met 11-9, 11-7 en wederom 11-7. In de halve finale moet de als eerste geplaatste speelster het opnemen tegen de als derde geplaatste Fiona Moverly uit Engeland.

De andere Nederlandse deelneemster aan het toernooi in Praag wist de eerste ronde niet te overleven. De 17-jarige Milou van der Heijden verloor van de Noorse Lotte Eriksen met 4-11, 9-11 en 5-11.