[NBA] Lakers winnen van Rockets

Het leek erop dat de Los Angeles Lakers hun eerste verlies van het seizoen gingen lijden. Het team onder leiding van coach Phil Jackson stond maar liefst zestien punten achter bij de rust. Na de rust herstelden de jongens in het purple and gold zich en wonnen met 111-82 van de Houston Rockets.

In de eerste helft werd er slecht met de bal omgegaan. De balvaste jongens als Pau Gasol, Kobe Bryant en Lamar Odom verloren de bal steeds. Alle drie spelers hadden vier keer de bal zomaar weggegeven of zoals dat in basketbaltermen genoemd wordt, een turn-over. Op het offensieve vlak herstelde Bryant zijn fouten door 23 punten te scoren, drie assists te geven en drie rebounds te pakken. Gasol pakte vijftien rebounds en scoorde twintig punten. Lamar Odom moest het doen met negen punten in 24 minuten speeltijd. Jordan Farmar, de kleine guard van de Lakers, heeft tot nu toe een geweldig seizoen gedraaid. De voormalige guard van UCLA scoorde zestien punten en gaf zes assists.

Bij de Rockets werd er veel verwacht van Tracy McGrady maar de lange guard bleef steken op drie punten in 33 minuten speeltijd. Yao Ming moest het doen met twaalf punten en acht rebounds. De Argentijn Luis Scola scoorde ook twaalf punten maar pakte wel negen rebounds. De grote verrassing was Aaron Brooks met twintig punten en vier assists.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersHouston Rockets111-82
Sacramento KingsGolden State Warriors115-98
Denver NuggetsMemphis Grizzlies100-90
Oklahoma City ThunderAtlanta Hawks85-89
Detroit PistonsBoston Celtics76-88
Los Angeles ClippersDallas Mavericks103-92
New York KnicksUtah Jazz107-99
Charlotte BobcatsToronto Raptors79-89