Uitslagen Italië speelronde 11

Dit weekend werd in Italië de 11e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Gisteravond al was het treffen tussen Bologna en AS Roma, de nummers zeventien en achttien van de Serie A. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de tweede helft bracht clubicoon Francesco Totti zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Een overwinning leek een feit voor de ploeg uit Rome maar in de laatste minuut werd het toch nog gelijk. De tegengoal kwam niet van een Bologna-speler, maar van de Braziliaanse Roma-verdediger Cicinho. In de negentigste minuut passeerde hij zijn eigen doelman waardoor Roma genoegen moest nemen met een punt.

Alessandro Del Piero verkeert in bloedvorm bij Juventus. Ook ditmaal was de aanvallende speler zeer belangrijk. Hij opende de score op bezoek bij Chievo, waarna Vicenzo Iaquinta de wedstrijd besliste. Genoa nam pas in de tweede helft afstand van Reggina. Andrea Costa pakte een rode kaart voor de gasten, waardoor Genoa via Diego Milito, middels drie doelpunten, waarvan één penalty, en Giuseppe Sculli de wedstrijd won: 4-0 .

AC Milan liet zich in de slotfase tegen Lecce verrassen. In de 80e minuut hadden ze een 1-0 voorsprong genomen door een doelpunt van Ronaldinho. Vlak voor tijd maakte Esposito de gelijkmaker. Door dit gelijkspel verliest Milan de koppositie weer aan stadsgenoot Inter Milan, dat vanmiddag al won van Udinese. AC Milan zakt naar de tweede plaats, die het moet delen met Napoli. Beide ploegen hebben naast hetzelfde puntenaantak ook hetzelfde doelsaldo (16-8).