[A1GP] Uitslag Hoofdrace China

Team Portugal, met Filipe Albuquerque, heeft zijn eerste zege geboekt in de A1GP. Hij hield hij de Ier Adam Carroll achter zich en met een halve seconde voorsprong kwam Albuquerque over de finish. Opnieuw het podium voor Danny Watts uit het VK, hij werd derde. Robert Doornbos kende problemen bij de start en eindigde als zestiende.

De Nederlander liet de motor afslaan bij de start vanaf een achtste plaats en reed met een ronde achterstand in het veld. Doornbos kon niet veel meer doen, een zestiende tijd was het hoogst haalbare. Hij bleef daarmee de matig rijdende Jin Woo Hwang voor. Doordat de Nederlander grotendeels vrij baan had, wist hij nog wel de snelste raceronde neer te zetten en verdiende zo nog een punt.

Doornbos was wel de schuldige aan de safety car die net na de start op de baan kwam, omdat hij nog op de grid stond. Bij de herstart wist de Nederlandse Nieuw-Zeelander Chris van der Drift de negende plaats van de Fransman Nicolas Prost te pakken. Felipe Guimarães (Brazilië) had een aanvaring met een reclamebord en moest zijn race met veel schade aan de wagen opgeven.

De Koreaan Jin-Woo Hwang hield na zijn pitstop Fairuz Fauzy uit Maleisië op, maar liet John Martin wel voorbij, waardoor het gevecht tussen Fauzy en Martin (Australië) verpest werd. Hwang had nog een rol bij de tweede serie pitstops; Watts kwam direct na de Koreaan terug op de baan waardoor de Brit flink opgehouden werd. Daarvan profiteerde de Ier Carroll door na zijn pitstop voor Watts op de baan te komen. Ho-Pin Tung, de Chinees met Nederlands paspoort, had geen geluk bij zijn tweede pitstop terwijl hij tot dan een prima race reed. Door de verloren tijd finishte Tung als twaalfde.

De Chinese Nederlander wist in de slotfase van de race echter nog wel mensen in te halen, hij eindigde op anderhalve seconde van de punten. Tung kwam net na Van der Drift over de finish, ook de Nieuw-Zeelander kende problemen bij de tweede stop. Fauzy haalde uiteindelijk toch Martin in voor de vijfde plaats. Prost probeerde dat voor Frankrijk ook, maar moest zijn actie bekopen met een spin, die nog een saftycarsituatie opleverde. Einde race voor Prost.

Maleisië gaat met 28 punten weer aan de leiding in het kampioenschap, gevolgd door Ierland en Frankrijk op een gedeelde tweede plaats. Zij hebben 5 punten achterstand. Nieuw-Zeeland en Nederland delen de vierde plaats met 20 punten. Over twee weken wordt er weer geracet en wel in Maleisië. Op het circuit van Sepang rijden de auto's op 21 november de eerste vrije trainingen en de races worden op 23 november gehouden.


Uitslag Hoofdrace China

PosRijder Team Tijd
1 F. Albuquerque Portugal 1:11:23.179
2 A. Carroll Ierland + 0.571
3 D. Watts Groot-Brittannië + 4.802
4 N. Jani Zwitserland + 7.157
5 F. Fauzy Maleisië + 13.302
6 J. Martin Australië + 15.544
7 C. Piccione Monaco + 16.236
8 M. Andretti USA + 16.690
9 A. Zaugg Zuid-Afrika + 18.030
10 N. Karthikeyan India + 18.759
11 C. van der Drift Nieuw Zeeland + 19.675
12 H. Tung China + 20.126
13 D. Morad Libanon + 22.580
14 S. Hermanto Indonesië + 31.285
15 D. Garza Mexico + 1 ronde(n)
16 R. Doornbos Nederland + 1 ronde(n)
17 J. Hwang Korea + 1 ronde(n)
DNFN. Prost Frankrijk + 14 ronde(n)
DNFE. Piscopo Italië + 21 ronde(n)
DNFF. Guimarães Brazilië + 38 ronde(n)