[GP2] Van der Garde goed in debuut

Onze landgenoot Giede van der garde heeft het goed gedaan in de GP2 Asia Series. De vijfde startplaats is zijn deel in zijn eerste kwalificatie in de GP2, waardoor hij een goed vooruitzicht heeft voor de eerste race van vandaag.

De huidige kampioen van de World Series by Renault was echter niet helemaal tevreden: "De kwalificatie verliep redelijk, maar het had nog wel beter gekund. Na mijn eerste snelle rondje stond ik tweede en in mijn tweede poging was ik bij het tweede meetpunt al 0.4 seconden sneller toen de rode vlag werd uitgehangen. In mijn derde rondje gebeurde precies hetzelfde. Mijn laatste rondje was wel goed, maar zonder die rode vlaggen had ik bij de top drie kunnen zitten."

"De vijfde startplaats is echter ook niet slecht en ik ben dan ook blij met deze prestatie. Voor morgen hoop ik op een goede start, zodat ik nog enkele plaatsen kan goedmaken. Onze racesnelheid is bijzonder goed, dus ik heb er alle vertrouwen in. Punten zitten er zeker in en misschien ook nog wel meer," aldus Van der Garde.

Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift werd zestiende. Op pole staat Spanjaard Roldan Rodriguez, voor de Japanner Kamui Kobayashi die het hele weekend al domineerde. De kwalificatie werd gekend door twee rode vlaggen. De eerste was voor James Jakes die zijn wagen afschreef in de laatste bocht, de tweede werd gezwaaid voor de teamgenoot van Van der Garde, Hamad Al Fardan, die in Bocht 4 spinde en zijn motor liet afslaan.

De eerste hoofdrace is vandaag om 10:00 uur Nederlandse tijd. Race 2 is zondag 19 oktober 2008 om 05:30 uur.