Zeeman trainer, ploegleider Skil-Shimano

Merijn Zeeman gaat komend seizoen als trainer en ploegleider aan de slag bij Skil-Shimano. Zeeman was in het verleden zelf wielrenner en maakte in 2001 bij Team Moes-DTS zijn debuut als ploegleider. De afgelopen tweeënhalf jaar was hij als trainer en ploegleider verbonden aan het continental team van KrolStonE.

Bij Skil-Shimano zal Zeeman zich deze winter al bezighouden met individuele begeleiding van renners en georganiseerde centrale trainingen, waarmee de ploeg een nieuwe weg inslaat op het gebied van moderne begeleiding van renners en teambuilding. Deze verder geïntensiveerde begeleiding van haar renners wordt een belangrijk onderdeel van Skil-Shimano’s sportieve beleid.

"Qua persoon en qua gedrevenheid om zijn werk tot een succes te maken, past Merijn uitstekend bij onze ploeg", aldus manager Iwan Spekenbrink. "En bovenal heeft hij een duidelijke visie en veel kennis van zaken." Centraal in Zeemans visie staat trainingsbegeleiding op dagelijkse basis, waarbij dus ook regelmatig centraal getraind wordt. Nederland wordt hierbij de uitvalsbasis voor de teamtrainingen.

Onderdelen van de trainingsbegeleiding zijn naast gerichte wielertraining ook functionele krachttraining, mentale training en gestructureerde periodisering van het seizoen. Naast zijn taken als trainer zal Zeeman komend jaar, naast Rudie Kemna en Piet Hoekstra, optreden als ploegleider.

De 29-jarige Zeeman studeerde in 2005 af aan de Academie van Lichamelijke opvoeding in Amsterdam en studeerde daarvoor twee jaar bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. In januari 2007 is hij begonnen met de opleiding Topcoach5 opleiding van het NOC*-NSF. Deze TC5-opleiding is de hoogste coachopleiding in Europa.

Submitter:  Bron: FOK!sport persbericht