Reker: "Onze positie in Europa loopt gevaar"

Na de nederlaag die PSV dinsdagavond opliep tegen Atlético Madrid (0-3) begon de discussie los te komen of Nederland de aansluiting met de Europese subtop aan het verliezen is, als dat al niet het geval was. PSV-directeur Jan Reker heeft één advies aan de Nederlandse clubs die meedoen aan de UEFA Cup: ze moeten scoren.

Na de nederlaag van PSV vindt Reker het te vroeg om te zeggen dat de aansluiting al verloren is met de topploegen in Europa. "PSV kan natuurlijk beter dan het dinsdag heeft laten zien. Maar om een kans te maken tegen zo'n sterke ploeg moeten er acht heel goed zijn. En bij ons waren er eigenlijk maar drie die de vorm van de dag hadden."

Toch vreest Reker dat de positie van Nederland in de zogenaamde middengroep in gevaar komt. "Je moet niet te snel in paniek raken. Maar als het zo doorgaat komt onze plek in de middengroep in gevaar. PSV heeft de afgelopen jaren heel veel punten gepakt voor Nederland. Nu is het aan Ajax, Feyenoord en FC Twente. Die móeten gaan scoren. De punten in de UEFA Cup tellen net zo zwaar als die in de Champions League. En die ploegen treffen echt geen tegenstanders van het niveau van Atlético Madrid."