Punten ronde 13 - nu wel goed

Na een eerder probleem met de strafpunten die meerdere keren meegerekend werden, is dan vanavond wel de Puntenavond. Toch nog een beetje op tijd voor de aankomende race van Monza, die al aankomend weekend gehouden wordt.

Allereerst dan maar wie er allemaal strafpunten hebben gekregen. We hadden de Honda-motor van Rubens Barrichello omdat zijn wagen uitgevallen was met een versnellingsbakprobleem. En omdat Heikki Kovalainen stilviel in de laatste ronden vanwege ook een versnellingsbakprobleem, krijgt de McLaren Mercedes-motor ook 15 minpunten.

En dan kregen zowel Timo Glock als Lewis Hamilton na de wedstrijd 25 seconden straftijd toebedeeld omdat ze in de race vergrijpen hadden begaan die een drivethroughpenalty waard waren, maar omdat de race al voorbij was, werd die straf omgezet in 25 strafseconden. Dat zijn dus 10 strafpunten in de F1-manager voor beide heren. Wie wel een drivethroughpenalty kreeg tijdens de race was Kovalainen, en ook hij krijgt 10 minpunten aan zijn broek. Zo waren er vijf 'onderdelen' die strafpunten hebben gekregen deze ronde.

Belangrijke mededeling: de budgetten bleken een beetje te hoog uitgevallen na het herstelscript. Dat is nu teruggedraaid naar een 'normaal' budget. Let op! Je wissels die na de race gedaan zijn, zijn teruggedraaid. Dus als je je team al had samengesteld, dan moet je dat opnieuw doen. Verder is geheel vanaf het begin weer een reset is geweest wat betreft de berekening van je wissels en je huidige team. Dat is afgezet tegen je verdiende geld met je totaalpunten. Je budget kan naar beneden zijn bijgesteld, omdat je ooit een wissel(s) hebt gedaan die eigenlijk niet had moeten kunnen doen.

De uitslag voor deze week, die weer geheel anders is dan vorige week: met maar liefst 463 punten steekt AC4WHEELS.NL met kop en schouders boven de rest uit. De score van 437 punten haalde twostep voor de tweede plaats. Daar ver achter is het met 392 punten seezu die derde is geworden. Het gat met de nummer vier is wat kleiner want met 389 punten neemt Rha die plaats in. Thijs_HA heeft de vijfde plaats met 373 punten.

Het algemeen klassement, overigens dezelfde top vijf als de vorige race, wordt nog altijd aangevoerd door burnrubber, hij heeft tot nu toe 2941 punten. De tweede plaats is met 2864 punten Tourjour2 en de nummers drie en vier hebben stuivertje gewisseld. Dit keer heeft Giem meer punten dan Dando, Giem heeft er nu 2863, Dando 2816. De top vijf wordt afgesloten door ocbar met 2815 punten.

Bij de subleagues wist Keijzer dit keer de meeste punten te pakken: met 320 punten staan ze redelijk ver voor op de nummer twee. Daar staat Leiden Posse's Racing met 294 punten, op de hielen gevolgd door De Echte Kenners met één puntje minder: 289. En de rij wordt gesloten door Optimized die deze ronde 283 punten scoorde.

In het algemeen klassement voor de subleagues hebben we nu de volgende top vijf: Leiden Posse's Racing staat nog altijd bovenaan met 1946 punten. Op bescheiden voet gevolgd door Zoem!, 1726 punten zijn voor hen. Op de derde plaats staan nu De Echte Kenners, met 1691 punten. De top vijf komt binnenvallen de groep van Fercedes die nu 1668 punten heeft. !!!! High On Fire !!!! blijft op plaats vijf staan, met nu 1652 punten.

Goed, allemaal weer veel plezier gewenst met de F1-manager, en we hopen dat je nog een beetje tijd hebt om te wisselen. Nogmaals: de wissels van na de race in België zijn teruggedraaid.


De volgende race is de Grand Prix van Italië. Let op! Wisselen voor deze race kan tot zaterdag 13 september, 00.01 uur.



Je kunt je opmerkingen in een reactie hieronder zetten, maar ook staat de Feedbackoptie voor je open en je mag een e-mail sturen aan FOK!sport. Ook op het SPT-forum is een F1-managertopic.

Mocht je twijfelen of je budget klopt, lees dan dit bericht nog eens door en probeer het zelf na te rekenen: F1-manager: Uitleg over budgetten.

Submitter:  Bron: FOK!sport