Vijfhonderdste GP voor Williams

Dit jaar is een bijzonder jaar voor Williams F1. De resultaten vallen lichtelijk tegen, maar het is wel het dertigste Formule 1-seizoen voor de renstal van Frank Williams.

Dit weekend in Monza staat Williams F1 voor de vijfhonderdste keer aan de start van een Grand Prix. Een historisch moment voor het team dus. Alleen Ferrari en McLaren stonden vaker aan de start van een Grand Prix.

Williams F1 stond voor het eerst als onafhankelijk team aan de start in 1979. Sindsdien wist het Engelse team zeven rijderstitels te halen en was het negen keer de beste constructeur. Tot nu toe werden 113 races gewonnen.

De coureurs van Williams, Nico Rosberg en Kazuki Nakajima, hopen de historische race nog mooier te maken met een goede race op Monza. "We hadden een goede test twee weken geleden op Monza en dus kijk ik erg uit naar deze race," aldus Rosberg. "Monza is een erg leuk circuit vanwege de hoge snelheden die we bereiken en de uitdagende bochten. Persoonlijk vind ik het een van de beste circuits waar we racen. Daar bovenop is de sfeer altijd geweldig op Monza en dus heb ik erg veel zin in dit raceweekend."

Ook Nakajima kijkt uit naar het komende raceweekend. "Twee weken geleden heb ik voor het eerst op Monza gereden met een Formule 1-wagen en dus was dat een erg drukke test voor mij," aldus de Japanner. "Ik moest erg wennen aan het rijden met een auto met zo weinig downforce. Tijdens de test werd mij nog maar eens duidelijk dat Monza een erg spannend, snel en technisch circuit is. Vooral de kerbstones zijn erg tricky: hier moet je namelijk vol overheen zonder de controle over de auto te verliezen. Ik denk dat dit circuit echt bij mijn rijstijl past."