Uitslagen Italië speelronde 1

Dit weekend begon in Italië de competitie weer. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

AC Milan verliest in eigen huis
AC Milan is de Italiaanse competitie niet goed begonnen. In eigen huis werd er met 2-1 verloren van Bologna. De van Barcelona overgekomen Ronaldinho maakte zijn debuut voor de Rosseneri. In de tweede helft maakte Shevchenko zijn rentree in het rood-zwarte shirt, de afgelopen twee jaar kwam hij uit voor Chelsea. Marco Di Vaio zette Bolgona in de achttiende minuut op voorsprong, in de 41e minuut schoot Ambrosini de gelijkmaker binnen. In de 79e minuut zorgde Valiani ervoor dat zijn club drie punten kon meenemen uit Milaan.

Nummer 1 en 2 spelen gelijk
De andere Milanese club, Inter Milan, wist vandaag ook niet tot winst te komen. Wel hield het een punt over aan het uitduel met Sampdoria. In de 33e minuut wist oud-Ajacied Ibrahimovic Inter op voorsprong te zetten, in de 69e scoorde Delvecchio de gelijkmaker voor Sampdoria. Ook AS Roma, afgelopen seizoen tweede achter Inter, speelde ook gelijk, thuis tegen Napoli. Aquilani maakte na een klein half uur de 1-0, Hamsik maakte gelijk.

Juventus lange tijd op voorsprong
Juventus leek lange tijd als één van de weinige topploegen de volle buit te pakken nadat het lang met 1-0 voorstond uit bij Fiorentina door een doelpunt van Nedved. In de 89e minuut kwam de thuisploeg echter alsnog langszij door een doelpunt van Gilardion