Ook Sato test bij Toro Rosso

Nadat eerder bekend werd dat Sébastien Buemi voor Scuderia Toro Rosso mocht testen, is Takuma Sato nu uitgenodigd om voor het Italiaanse team te mogen testen. Beide coureurs strijden in september bij een test in Jerez om een zitje voor volgend seizoen.

Sato zit na het faillissement van zijn vorige werkgever Super Aguri zonder team. Voor de race in Turkije werd uit dat team de stekker getrokken na aanhoudende financiële tekorten. Eerder kwam Sato uit voor Honda, waar hij eind 2005 plaats moest maken voor Rubens Barrichello.

Niet duidelijk is de status van Sébastien Bourdais binnen het team. De viervoudig Champ Car-kampioen presteert duidelijk minder dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel en kan daardoor mogelijk zijn stoeltje verliezen voor volgend jaar. "We hebben Sébastien een half seizoen de tijd gegeven om zich de Formule 1 eigen te maken. Dat is voorbij en vanaf nu moet hij laten zien dat hij het verdient om Formule 1 te rijden. Ik denk dat Sébastien het kan," aldus Toro Rosso teambaas Gerhard Berger.