Stevens wil dat Värynen blijft

De situatie van Mika Väyrynen bij PSV leek uitzichtloos. Trainer Huub Stevens had hem al te kennen gegeven dat hij ook dit seizoen nauwelijks aan spelen zou gaan toekomen in Eindhoven. Met het vertrek van Ismail Aissati naar Ajax lijkt er echter verandering te komen in de moeilijke situatie van de middenvelder.

Nu Aissati is vertrokken naar Amsterdam heeft Väyrynen een concurrent minder voor een positie op het middenveld. Stevens wil voorlopig niemand kwijt van zijn selectie. "Als het aan mij ligt, gaat er nu voorlopig niemand meer weg," verklaarde de nieuwe trainer van PSV tegenover het Algemeen Dagblad. "Ook Mika Väyrynen niet."

Achter de schermen is PSV druk bezig met het zoeken naar een aanvallende versterking. Zolang deze versterking niet definitief is binnengehaald, mag er niemand weg uit Eindhoven. Väyrynen zegt echter niet op de hoogte te zijn van de nieuwe situatie. "Aan mij is dit niet verteld. Ik kijk het trainingskamp hier in Oisterwijk even aan en misschien dat ik dan op korte termijn met de trainer ga praten. Stevens is heel duidelijk geweest. Hij heeft aangegeven dat het dit seizoen heel moeilijk voor me zal worden. Goed, ik weet in elk geval waar ik aan toe ben. En die wedstrijdjes in Jong PSV speel ik liever niet meer."

Club Brugge en Glasgow Rangers zouden geïnteresseerd zijn in Värynen, maar de Finse middenvelder heeft voorlopig geen haast. "Er is wel belangstelling van een aantal clubs, maar ik wil hier gewoon een of twee weken trainen en dan kijk ik wel hoe het gaat," aldus Väyrynen. "Ja, Club Brugge toonde interesse, dat is nog steeds niet helemaal van de baan. Als er begin augustus niets anders is, zou Brugge een optie kunnen zijn."