Heitinga maakt indruk bij Atlético

Atlético Madrid is op trainingskamp in Mexico en speelde daar drie duels. Eén keer werd er gelijkgespeeld en twee keer verloren. Ondanks de magere resultaten is de Spaanse pers lyrisch over de nieuwe aankoop John Heitinga die een alleskunner blijkt te zijn.

De voormalige Ajacied werd door zijn Mexicaanse coach Javier Aguirre twee keer gebruikt als controlerende middenvelder en eenmaal als centrale verdediger. In alle gevallen liet de Alphenaar een goede indruk achter. Tegen Tigres (2-2) maakte Heitinga zelfs zijn eerste doelpunt voor de Madrilenen.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste goal heb gemaakt voor Atlético, maar dit is niet mijn echte werk. Ik hoef niet te scoren omdat ik verdediger ben en ik allereerst behoor te verdedigen", legt de nuchtere Rojiblanco uit op de website van zijn club. Heitinga speelt het liefst centraal in de verdediging. "El míster bepaalt waar ik speel, maar ik geef de voorkeur aan die van centrumverdediger boven die van back of middenvelder. Links of rechts centraal in de defensie maakt me niet uit."

Atlético Madrid zelf moet echter snel in vorm zien te geraken. De laatste voorronde van de Champions League is op 12 en 27 augustus. "Dat we het hoofdtoernooi bereiken, is heel belangrijk voor ons, want de club deed al zo lang niet mee aan deze competitie", aldus Heitinga.