Feyenoord wil De Guzman niet kwijt

Volgens eerdere berichten zou Feyenoord middenvelder Jonathan de Guzman van de hand willen doen deze zomer. Absolute onzin volgens technisch directeur Peter Bosz.

"Ik heb gelezen dat wij hem per se zouden willen verkopen, omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Grote onzin," aldus Bosz in Sportweek. "Wat ons betreft blijft hij." De Guzman is een kind van de club en doorliep de gehele jeugdopleiding bij Feyenoord. In het seizoen 2005/2006 debuteerde hij in het eerste elftal en sindsdien is hij amper meer weg te denken uit de basisformatie van de Rotterdammers.

Als De Guzman blijft, dan heeft Feyenoord voor het middenveld geen versterkingen nodig. In de winterstop kwam Denny Landzaat al over van Wigan Athletic en ook Karim El Ahmadi werd eerder ook al vastgelegd voor volgend seizoen.

Feyenoord wil zich nog wel versterken met een centrumverdediger en een spits. Bosz is er namelijk nog niet zeker van dat Ron Vlaar direct weer op hoog niveau kan acteren. "Hij heeft negen maanden niet gespeeld en dan moet je maar zien hoe snel iemand weer belastbaar is. We geven hem de tijd."

Voorin zijn er weinig smaken voor de nieuwe trainer Gertjan Verbeek. Bosz lijkt echter zelf nog rekening te houden met Tim Vincken, die in elk geval niet lijkt te vertrekken. "Tim moet aan spelen toekomen, maar eerst helemaal fit worden. Ga er maar vanuit dat we hem hier houden."