Rosberg naar 'Moskou'

Williams-coureur Nico Rosberg zal op zondag 13 juli aanwezig zijn bij Moscow City Racing, de Russische tegenhanger van de Nederlandse Bavaria City Racing in Rotterdam. Rosberg zal een Formule 1-demonstratie laten zien.

"Dit is gewoon fantastisch", zo vertelde Rosberg, die deze week test in Silverstone. "Ik weet dat Williams in het verleden al demonstraties heeft verzorgd op spectaculaire plekken als de Sydney Harbour Bridge en het centrum van Buenos Aires, maar om met een Formule 1-wagen langs het Kremlin te scheuren is wel heel erg speciaal. Ik ben nog nooit in Rusland geweest en ik heb altijd al een keer Moskou willen bezoeken. Dit wordt dus een fascinerend tripje."

Williams-teambaas Frank Williams zei over de deelname van het team aan MCR: "We hebben de uitnodiging om deel te nemen aan Moscow City Racing met alle genoegen geaccepteerd. Het zal ons eerste bezoek aan Rusland zijn. Om een demonstratie te mogen geven op zo'n wereldberoemde locatie is gewoon een hele eer. Ik kijk heel erg uit naar onze reis naar Moskou en ben erg benieuwd naar hoe de Russische fans zullen reageren op het zien van onze wagens."

Moscow City Racing is georganiseerd door de Nederlandse organisatie Rotterdam Racing. Die is ook de organisator van Bavaria City Racing, dat dit jaar voor de vierde keer gehouden wordt in het centrum van Rotterdam.