Defensieve zorgen bij Ajax

Ajax zit krap in de verdedigers. De Amsterdammers hebben het hele seizoen al te kampen met een tekort aan defensieve spelers en daar is opnieuw een geval bijgekomen. Urby Emanuelson heeft tijdens de training zijn enkelbanden verrekt en moet rusten.

Dat betekent dus dat de linksback niet kan spelen komende zondag, als Ajax het opneemt tegen FC Twente. De hoofdstedelingen proberen dan een plaats in de voorronde van de Champions League te veroveren. Trainer Adrie Koster kan ook niet beschikken over het Belgische duo Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen. Vertonghen is geschorst en Vermaelen kampt met een blessure. Gregory van der Wiel is wel speelklaar, maar mist nog wedstrijd ritme.

Hoe Koster de spelers gaat vervangen is nog niet duidelijk. In de vorige wedstrijd, die in een 2-1 overwinning voor Twente eindigde, speelde Rasmus Lindgren nog in de defensie. Het zou ook kunnen dat Koster Donovan Slijngaard bij de selectie haalt. De aanvoerder van Jong Ajax hoorde deze week dat Van Basten hem volgend jaar een kans gaat geven als linksback.