McLaren: "Een dag om te vergeten"

Het is een dag om te vergeten, dat is de mening van Norbert Haug, directeur van McLaren Mercedes. Na een slechte start van Lewis Hamilton en problemen bij de auto van Heikki Kovalainen, was het een teleurstellende race in Bahrein voor het team.

Hamilton voelde zich erg teleurgesteld over zichzelf en vond dat hij het team in de steek had gelaten. "Ik ben altijd de eerste die die toegeeft dat hij fouten maakt. Het hele weekend was niet ideaal, met eerst de crash op vrijdag en vandaag verknoeide ik het bij de start. Ik heb niet op tijd een knopje ingedrukt waardoor de motor niet in de juiste afstelling stond en de 'anti-stall' greep in. En daarna was er het incident met Alonso, waarbij ik naar rechts ging, maar hij kwam ook naar rechts. Een raceongeluk." Toch houdt hij wel moed.

Teamgenoot Kovalainen had last van een trillend stuur vlak na de start. Een kale plek op een voorband was volgens hem de oorzaak, ontstaan nadat hij verkeerd bocht acht instuurde. "Het trilde zo erg dat ik dacht dat er wat van de wagen af zou vallen." Nadat hij echter naar de hardere band was gewisseld, zette hij de snelste ronde van de race neer. Een vijfde plaats was het maximaal haalbare, vond de Fin.

Ron Dennis vertelde dat de meeste teams eenzelfde bandenstrategie hadden, en na het ongeluk van Hamilton met Alonso hadden ze hem op een één stop-strategie gezet. De auto van Kovalainen had veel last van onderstuur, maar dat wist het team zo goed als weg te werken: "De auto van Heikki was erg verbeterd in de laatste stint."