Webber in de punten, Coulthard niet

Red Bull heeft het Grand Prix weekend in Bahrain goed afgesloten. Mark Webber reed zichzelf naar een zevende positie en behaalde waardevolle punten voor het Oostenrijkse team. David Coulthard kende niet zo'n goed weekend. De Schot eindigde als achttiende op één ronde achterstand van Felipe Massa.

Webber: "In de eerste ronden gebeurde er genoeg, waarvan wij konden profiteren", zei Webber. "De eerste ronde verliep prima, maar het zat erg dicht bij elkaar en je moet altijd heel voorzichtig zijn in de openingsfase. Bij de start lag er iets van olie op de baan, wat niet echt prettig was, maar daarna heb ik de hele middag achter Trulli aangereden."

David Coulthard kwam tot de conclusie dat hij Bahrain maar snel moet vergeten. "Bij de start van de race liep ik wat schade op en moest ik een pitstop maken. De auto was daana vrij langzaam en ik kwam in gevecht met Jenson Button, die sneller was. We raakten elkaar in het gevecht en hij kon uitstappen. Bij de volgende stop haalde ik een nieuwe neus, waardoor de auto wat beter voelde. Maar al met al was het zeker geen goede race."