Seedorf ergert zich aan handel talenten

Clarence Seedorf hekelt de manier waarop talenten, soms op zeer jonge leeftijd, verhandeld worden. In een interview met de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport liet Seedorf weten het maar niets te vinden dat jonge spelers soms de dupe zijn van de hebzucht van hun clubs.

“Het gaat ertoe als op een vleesmarkt”, aldus Seedorf. “Argentini heeft bijvoorbeeld biefstuk in de aanbieding die heel goed en zeer gewild is. Ze verkopen het vlees aan Itali, dat het vervolgens exporteert naar Spanje of Engeland.”

Seedorf ergert zich vooral aan het feit dat het alleen om het geld gaat en dat de clubs er niet meer op letten of een speler in staat zal zijn zich aan te kunnen passen. “Het wordt verkocht aan de meestbiedende. Of een speler wel kan aarden in zijn nieuwe omgeving, dat interesseert niemand. Hij wordt verder gewoon aan zijn lot overgelaten. Dat is de mentaliteit die het voetbalsysteem regeert.”

Met deze uitlatingen schaart Seedorf zich achter UEFA-voorzitter Michel Platini. Deze opperde eerder het voorstel om de handel in minderjarige spelers wettelijk te verbieden.