Baros onzeker over toekomst

Milan Baros weet nog niet wat hij gaat doen na het aankomende Europees Kampioenschap. De aanvaller van Olympique Lyon komt op dit moment op huurbasis uit voor Portsmouth.

Aangezien de Tsjechisch international bij Lyon nauwelijks aan spelen toekwam werd hij tot de zomer verhuurd aan het Engelse Portsmouth. Reden voor zijn luttele speelminuten is de goede vorm waarin Karim Benzema verkeert. De spits is topscorer in de Ligue 1, en doet het ook in het nationale elftal van Frankrijk erg goed. Hierdoor is de kans dat Baros na dit seizoen definitief vertrekt aanzienlijk. Toch blijft hij naar eigen zeggen zijn uiterste best doen voor Pompey, om zo zijn plaats bij de selectie van Tsjechië te behouden.

"Het is te vroeg om te zeggen wat er zal gebeuren", meldde Baros. "In januari wilde ik weg uit Lyon vanwege Euro 2008; ik had weinig kans om Karim Benzema uit de basis te spelen. We zullen zien wat er aan het eind van het seizoen gebeurt." De spits is tevreden bij Portsmouth, ondanks dat hij door trainer Harry Redknapp in uitduels vaak op de bank wordt geplaatst. "De coach gebruikt één spits voor uitwedstrijden, dus ik zie het aankomen. Ik kan echter niet klagen. Het enige dat nog ontbreekt zijn wat meer treffers."