Fabiano wellicht weg door inbraak

De huidige topschutter van de Spaanse Primera División, Luís Fabiano, vertrekt misschien bij Sevilla. Reden hiervoor is een gewapende diefstal in zijn huis.

De Braziliaanse spits gaf aan dat zijn gezin onlangs onder schot werd gehouden terwijl er spullen uit zijn huis werden gestolen. Fabiano was op dat moment aan het trainen met de selectie. "Mijn familie is doodsbang op dit moment", vertelde de aanvaller. "Zij zouden niet graag langer in Sevilla blijven. Ik heb geprobeerd ze om te praten, maar dat is niet gemakkelijk."

Met 22 treffers kan de Spaanse topschutterstitel bijna niet meer aan Fabiano voorbij gaan. Raúl, Diego Milito en Dani Güiza volgen hem allen met vijftien treffers. Zijn goede optreden dit seizoen heeft belangstelling opgewekt bij enkele Europese topclubs waaronder Manchester United, AS Roma en Real Madrid. Er bestaat wat onduidelijkheid over het contract van de Braziliaan. Volgens Sevilla bedraagt de afkoopsom van Fabiano ¤60 miljoen, terwijl de speler zelf beweert dat dit slechts ¤11 miljoen is.