Totti prijst centrale verdedigers

Francesco Totti beweert dat plaatsing voor de kwartfinales van de Champions League ten koste van Real Madrid vooral te danken is aan de eigen centrale defensie.

De aanvoerder van AS Roma zag zijn team gisteravond met 1-2 zegevieren in Santiago Bernabéu, hetgeen na de 2-1 thuisoverwinning meer dan genoeg was. Ondanks de vier treffers in twee duels vindt Totti toch dat verdedigers Philippe Mexès en Juan de mannen waren die de zege inleidden. "De sleutelspelers van het duel waren Mexès en Juan. Er is geen beter verdedigend koppel. Ik ben blij dat ze in mijn team spelen, want zonder hen was het veel moeilijker geworden."

Nadat Pepe rood kreeg namens Real was de ban gebroken. Taddei maakte 1-0, terwijl Raúl even later gelijk maakte. Het slotoffensief bracht de thuisclub niets dan nog een tegentreffer, die Mirko Vučinić in blessuretijd binnenkopte. "Ik vind dat we zeker verdienden te winnen", zegt Totti. "Het was een moeilijke wedstrijd in een vijandige omgeving." De Italiaan denkt ook dat de overwinning op de Spanjaarden helpt in de jacht naar de landstitel, waarin Roma nog altijd zes punten achterloopt op Internazionale. "Ik weet dat het moeilijk wordt, maar onze prestatie tegen Real Madrid geeft onze zelfvertrouwen."