Nadal: "Geen excuus voor mijn verlies"

Rafael Nadal heeft anderhalf uur nodig gehad om zijn nederlaag tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament te verwerken. De Spaanse nummer twee van de wereld moest het opnemen tegen Andreas Seppi, maar verloor deze partij uiteindelijk in drie sets (3-6, 6-3 en 6-4).

"Dit is echt een deceptie. Ik speelde hier om te winnen en om mijn naam op de boarding te krijgen," was de eerste reactie van Nadal. De Spanjaard kon overigens niet aangeven waar het mis ging. "De eerste set begon goed, ik kende weinig problemen. In de tweede set verloor ik mijn concentratie en het was moeilijk om weer in de wedstrijd te komen. Ik heb hard gevochten, zoals ik altijd doe, en ik speelde niet slecht, maar Seppi was gewoon beter."

Nadal vervolgde: "Dit heeft niets met mijn tennis te maken, maar mentaal. Ik mag mijn concentratie niet verliezen en ik had harder kunnen vechten. Als ik bij de top van de top wil horen dan mag dit niet gebeuren. Ik weet niet waardoor ik mijn concentratie verloor, maar ik moet het verlies accepteren. Vanaf morgen ga ik weer keihard werken en dan hoop ik dat de resultaten beter worden."

De Spanjaard wil overigens niets als excuus aanvoeren. "De ballen of de baan zijn geen excuus voor mijn verlies. Ik speel nu beter dan vorig jaar om deze tijd. Ik ga op Mallorca hard trainen en me voorbereiden op het toernooi van Dubai."