Uitslagen Engeland Speelronde 26

Dit weekend werd in de Engelse competitie speelronde 26 gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand, de topscorers en het programma voor volgende week terug.

Bouma en Carew met Aston Villa langs Newcastle United
Kevin Keegan heeft het nog niet voor elkaar gekregen om met Newcastle United te winnen. Het duel tegen Aston Villa, dat zaterdag werd gespeeld, verloren The Magpies namelijk met 4-1.

De bezoekers kenden overigens wel een droomstart. Na vier minuten bracht Michael Owen Newcastle United al op voorsprong. Pas na de thee wist Aston Villa de wedstrijd te kantelen. Wilfred Bouma zorgde ervoor dat zijn ploeg op gelijke hoogte kwam. Daarna bepaalde John Carew de eindstand door een loepzuivere hattrick te maken. Door de winst mengt de thuisspelende ploeg zich weer in de strijd om plaats vier. De bezoekers zien het zicht op Europees voetbal steeds meer vertroebelen.

Manchester City zorgt voor stilte op Old Trafford
Manchester United is er zondagmiddag niet in geslaagd om van Manchester City te winnen. Acht dagen geleden speelden de The Mancunians gelijk tegen Tottenham Hotspur (1-1). Nu was de stadsgenoot met 2-1 te sterk, waardoor de thuisploeg in eigen stadion niet langer ongeslagen is.

In de eerste helft wist Manchester City al twee keer te scoren. Darius Vassell en nieuwkomer Benjani Mwaruwari wisten hun ploeg op voorsprong te zetten. Pas in blessuretijd wist United, aan de hand van invaller Michael Carrick, wat terug te doen. Het was voor City de tweede keer dit seizoen dat ze United wisten te winnen. De eerste wedstrijd in deze voetbaljaargang wist de ploeg al met 1-0 te winnen.