Verbeek: "Sneu voor Zuiverloon"

Fred Rutten, trainer van FC Twente, was zaterdagavond dik tevreden. Zijn ploeg ging namelijk op bezoek bij SC Heerenveen. Na negentig minuten spelen stond er 1-2, in het voordeel van de club uit Enschede, op het scorebord.

"Uiteraard ben ik heel tevreden. Het was een levendige wedstrijd, waarin wij op de goede momenten aan de goede kant van de medaille zaten", blikte Rutten terug op het duel.

Bij het tweede doelpunt van de avond ging een speler van SC Heerenveen, Gianni Zuiverloon, in de fout. Hij schoot de bal namelijk recht in de voeten van Romano Denneboom. Deze laatste twijfelde geen moment en wist te scoren. "Sneu," aldus Gert-Jan Verbeek, trainer van de Friese formatie. "Ik heb het er wel eens met hem over dat hij de bal soms gewoon de tribune in moet roeien in plaats van mooi te voetballen. Nu was hij dat een keer van plan, maar raakt hij hem compleet verkeerd."

SC Heerenveen had de uitgelezen kans om in de eerste helft op voorsprong te komen. De Friezen kregen namelijk een penalty, die door de teruggekeerde Afonso Alves werd genomen. De Braziliaan wist dit buitenkansje echter om zeep te helpen. "Maar we hebben ook andere kansen gehad. We hebben het niet alleen daar laten liggen", ging Verbeek verder.

Bovendien was de oefenmeester van mening dat het terecht was dat arbiter Blom de twee ploegen elk een strafschop gaf."Maar eigenlijk had hij er drie moeten geven, want de situatie vlak voor rust met Alves was ook zeker een overtreding."