Vela hoopt op kans bij Arsenal

Carlos Vela hoopt dat hij zo snel mogelijk mee mag spelen bij Arsenal. De Mexicaan is op dit moment op huurbasis actief bij het Spaanse Osasuna.

Vela tekende in november 2005 een contract bij Arsenal, na een uitstekend WK onder-17. De aanvaller kreeg in Engeland echter geen werkvergunning, waardoor hij aan clubs in Spanje verhuurd werd. Allereerst ging hij naar Celta, waar hij niet speelde, en vervolgens naar Salamanca, waar hij het zeer verdienstelijk deed met acht treffers. Sinds dit seizoen maakt Vela deel uit van de selectie van Osasuna. Bij de club uit Pamplona is hij vooral actief als vleugelspeler, waardoor hij slechts één goal maakte tot nu toe.

"Ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar Arsenal mag", vertelde de inmiddels 18-jarige Vela aan Libero. "Ik blijf hard werken en word ook nog altijd beter." De Mexicaanse jeugdinternational volgt zijn club wel, ondanks zijn verblijf in Spanje. "Ik blijf Arsenal volgen, en ik wil dolgraag dat ze de Premier League winnen. " In januari komt Vela in aanmerking voor een Spaans paspoort, waardoor hij als lid van de Europese Unie geen werkvergunning meer nodig heeft in Engeland.