Uitslag Valencia - Barcelona

Ronald Koeman zag zijn club Valencia opnieuw punten verspelen, ditmaal tegen zijn grote liefde FC Barcelona. De Catalanen waren in Valencia met 0-3 veel te sterk.

Valencia, dat jeugdspeler Ángel Montoro in de basis liet beginnen, kon totaal geen vuist maken. De bezoekers zetten in Mestalla direct druk en dat resulteerde na een klein kwartier in een fraaie treffer van Samuel Eto'o. De spits van Barça werkte zich knap los en verschalkte vervolgens doelman Santiago Cañizares. Nog voor het half uur was verstreken was Eto'o ook verantwoordelijk voor de tweede goal. Hij werd wederom bediend door de uitstekend spelende Lionel Messi. De Argentijn kon de wedstrijd echter niet uitspelen vanwege waarschijnlijk een knieblessure.

Toen Eidur Gudjohnsen na de thee zorgde voor de derde Catalaanse goal was het beslist, en zou Frank Rijkaard in de Nederlandse trainersstrijd aan het langste eind trekken. Ronaldinho kon opnieuw niet op een plaats bij de eerste elf rekenen; hij begon op de bank en kwam ditmaal zelfs niet aan spelen toe. Door de winst komt Barcelona tot op één punt van Real Madrid, dat morgen nog moet spelen tegen Osasuna. Valencia blijft sowieso zevende in La Liga.

Valencia CF - FC Barcelona 0-3
13' Samuel Eto'o 0-1
26' Samuel Eto'o 0-2
62' Eidur Gudjohnsen 0-3



Samuel Eto'o viert zijn feestje met Andrés Iniesta.
Submitter:  Bron: FOK!Sport