Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 13

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de dertiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A gingen alle duels gewoon door. Er veranderde op het veld weinig op de ranglijst, maar eerder die week had de KNVB al flink ingegrepen in de stand. Liefst drie clubs zagen een punt in mindering worden gebracht door de bond, die zich stilaan mag afvragen of het wel op de juiste manier bezig is. Koploper FC Lisse bleef bij Barendrecht steken op 1-1. Ter Leede speelde met 0-0 gelijk tegen ASWH, dat daarmee te weinig kreeg. Precies dezelfde uitslag stond na negentig minuten op het bord bij de bollenderby tussen Noordwijk en Rijnsburgse Boys. Van de topteams wonnen dus alleen Quick Boys en DOTO. Quick Boys had aan een goal van Adil Harfaoui genoeg om Excelsior Maassluis te kloppen. DOTO gaf een galavoorstelling weg op eigen veld, door promovendus Zwaluwen '30 alle hoeken van het veld te laten zien. Het werd uiteindelijk 6-2, met vier goals van Michael van Dommelen, die inmiddels topscorer van de zaterdaghoofdklasse is. Onderin is TOGR op dreef geraakt. Vorige week werd voor het eerst gewonnen, nu won de ploeg uit Charlois opnieuw, met 0-1 bij SHO. Antonio Garcia Mendes scoorde de enige goal voor de hekkensluiter, die echter de veilige plaatsen weer in het vizier heeft. De rampspoed bij SHO werd geïllustreerd door een rode kaart voor topscorer Geert Bakker. De rappe linkspoot liet zich provoceren en zal de komende tijd ontbreken in de ploeg van Arnold Scholten, die na zijn degradatie met Jong Feyenoord ook op degradatiekoers lijkt met de Oud-Beijerlanders.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 13
2. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 9
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 9
4. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7

In de hoofdklasse B werd één duel afgelast. De drie ploegen die om de titel lijken te gaan strijden kwamen wel in actie. Koploper Sparta Nijkerk poetste bij Bennekom pas in de slotfase een 1-0 achterstand weg door Tayfur Kahraman en routinier Raoul Henar. Spakenburg won moeizaam bij LRC Leerdam met 0-1 door een goal van Lambert Zijl en blijft tweede op twee punten. Op drie punten volgt IJsselmeervogels, dat nummer laatst Nivo Sparta volledig kansloos liet: 4-0. Kwong-Wah Steinraht wist eindelijk weer eens te scoren voor de zaterdagkampioen en deed dat gelijk twee keer. De Zeeuwse derby tussen Hoek en Kloetinge eindigde in een kleine zege voor de thuisploeg. De 1500 toeschouwers zagen hoe Sam Ysebaert vanaf de stip de enige treffer maakte en zo Hoek op de vierde plaats hield. Geinoord nam knap een punt mee uit Veenendaal door DOVO op 1-1 te houden, terwijl de andere club uit Veenendaal, GVVV, diezelfde uitslag liet noteren op bezoek bij AFC Ajax.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 10
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
3. Rudy van Doorn (GVVV) 8
Sam Ysebaert (Hoek) 8
5. Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 7
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 7
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 7

Dan nog de hoofdklasse C waarin twee wedstrijden geen doorgang vonden. Koploper HHC Hardenberg speelde wel en won, zoals gebruikelijk. Promovendus Staphorst maakte het de regerend kampioen echter nog knap lastig, want het werd maar 3-2. Martijn Berger maakte een hattrick voor HHC. De kloof met nummer twee Be Quick '28 blijft zeven punten. De ploeg uit Zwolle had geen kind aan Excelsior '31 en won met 3-0. De club uit Rijssen, die begon met zeven zeges, verloor al voor de vijfde keer op rij. SC Genemuiden maakte een sprongetje vanaf de laatste plaats, door Go Ahead Kampen met 2-0 te verslaan. WHC is nu derde, door na een leuk duel met VVOG met 2-2 gelijk te spelen.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 13
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 11
3. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 9
4. John Stegeman (WHC) 8
5. Edwin van Egteren (VVOG) 7
Yves Heskamp (Be Quick '28) 7
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
Paul Smid (Staphorst) 7

Submitter:  Bron: FOK! sport