Boogerd definitief wielrenner af

Michael Boogerd heeft dit weekeinde definitief afscheid genomen van het wielrennen. De inmiddels ex-coureur van Rabobank deed dit tijdens de Amstel Curaçao Race, een criterium over 75 kilometer die verreden werd in en rond Willemstad.

Boogerd kon zelf niet deelnemen aan de ronde. Hij had nog teveel last van de blessure die hij vorige maand opliep tijdens een trainingsrit op het Zeeuwse Tholen. Hier kwam hij zwaar ten val en liep een forse vleeswond op aan zijn knie. Daardoor miste hij ook al de Ronde van Lombardije, waar hij afscheid zou nemen van het peloton.

De Amstel Curaçao Race werd gewonnen door de Spaanse Tourwinnaar Alberto Contador. Rabo-renner Thomas Dekker eindigde op de tweede plaats. Andere deelnemers aan deze rit waren onder andere de Luxemburger Andy Schleck, die tweede werd in de laatste Giro, en het Belgische sprintkanon Tom Boonen.

Na de Amstel Curaçao Race werd Boogerd, door middel van een groots afscheidsfeest op Mambo Beach, bedankt voor zijn diensten in het wielrennen.