[A1GP] Uitslag hoofdrace

Na eerder vanmorgen de sprintrace te hebben gewonnen, was Jonny Reid namens Team Nieuw Zeeland vanmiddag ook de beste in de hoofdrace in Brno. De Nieuw-Zeelander startte vanaf de zevende positie, maar boekte zijn grootste winst in de eerste serie pitstops. Jeroen Bleekemolen eindigde als tweede, Neel Jani pakte de derde plaats.

De eerste ronde was uiterst hectisch. Bleekemolen behield zijn eerste positie, maar Adrian Zaugg probeerde aan alle kanten er voor bij te komen, iets waar de Zuid-Afrikaan niet in wist te slagen. Bleekemolen ging aan kop, voor Zaugg, Kerr en Cheng. Jonny Reid, winnaar van de sprintrace, probeerde uit alle macht posities goed te maken, maar kwam niet voorbij aan Neel Jani.

Grote winnaar na de eerste pitstops heette Reid, die vanaf de zesde plaats binnen kwam en in een keer de hele pluk voor hem passeerde via een snelle stop. Toen iedereen naar binnen was geweest, lag Bleekemolen op kop, voor Reid en Neel Jani. Reid reed het gat dicht met Bleekemolen en met nog een half uur te gaan reed de zwarte wagen vlak achter de oranje bolide van de Nederlander. Af en toe probeerde Reid Bleekemolen een beetje nerveus te maken, maar de Nederlander behield zijn eerste plek tot aan zijn tweede stop.

Bleekemolen ging als eerste naar binnen en zijn stop verliep probleemloos. Reid reed door in een poging de Nederlander op die manier voorbij te gaan. Bleekemolen was echter snel op vers rubber, maar kwam al snel Narain Kartikeyan tegen, die lang wachtte met zijn tweede stop. De Indiër hield Bleekemolen op en hierdoor kon Reid de Nederlander voor blijven na zijn tweede stop. Die eerste positie stond hij ook niet meer af.