Granada mag spelen in Segunda División

Granada 74 mag aankomend seizoen uitkomen in de Spaanse Segunda División. Hierover bestond twijfel, omdat Granada niet de normale weg van promotie heeft doorlopen.

Afgelopen juni kocht een investeerder uit Granada, Carlos Marsá, de club Ciudad de Murcia. Die club liep met een vierde plaats net promotie naar de hoogste klasse mis. Marsá veranderde de naam van de club naar Granada 74, en verplaatste de club ook naar Andalusië. Aangezien de club wel wordt gezien als nieuwe club en deze niet de normale route van promotie en degradatie heeft doorlopen, was een onderzoek van de LFP en RFEF nodig.

"Bij het onderzoek door leden van de LFP en de RFEF is geconcludeerd dat de handelswijze van Granda 74 legaal was, en derhalve mag de club aankomend seizoen uitkomen in de Segunda División", zo stond in een officieel statement. De spelers van Ciudad de Murcia hadden de keuze om te verhuizen naar Granada en daar hun carrière voort te zetten, maar mochten indien gewild ook hun contract ontbinden. Slechts acht spelers van het team van vorig seizoen zijn overgebleven.