Denilson naar FC Dallas

De voormalige Braziliaanse international Denilson voetbalt komend jaar bij FC Dallas. De Amerikaanse voetbalclub heeft dit bekendgemaakt.

Algemeen manager Michael Hitchcock van Dallas is erg blij met de komst van Denilson. "Het is erg mooi dat een speler van dit kaliber ons team gaat versterken. Hij heeft veel ervaring en kan iets extra's brengen in wedstrijden. We willen voor onze fans het kampioenschap winnen en dat gaat gebeuren op een Braziliaanse manier."

Denilson werd met het Braziliaanse elftal in 2002 wereldkampioen. De 61-voudig international is de vierde speler in de MLS [ Amerikaanse voetballeague] die ooit goud won op een WK. Lothar Matthäus (Duitsland, 1990), Branco (Brazilië, 1994), and Youri Djorkaeff (Frankrijk, 1998) gingen hem voor.

De middenvelder begon zijn carrière in eigen land bij São Paulo. In 1998 werd hij de duurste speler ooit met een transfersom van 25 miljoen euro. Betis Sevilla in Spanje was bereid dit bedrag voor de speler op tafel te leggen.

Op clubniveau heeft Denilson zijn belofte echter nooit helemaal kunnen inlossen. Na zeven jaar Betis en een jaartje bij het Franse Bordeaux vertrok hij vorig jaar naar Al Nasr.