Volleybaldames winnen ook van Brazilië

Wederom een overwinning voor de Nederlandse volleyballers. Vanmorgen werd wederom gewonnen, ditmaal moest Brazilië eraan geloven. De Nederlandse vrouwen wonnen met 3-2 van de topfavoriet.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd in het Chinese Ningbo. Nederland verloor de eerste set (19-25) maar wist de tweede en derde set wel te winnen (25-19 en 25-23). Brazilië kwam terug tot 2-2 (23-25)waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. Met 15-8 ging die naar de Nederlandse dames. Caroline Wensink maakte het laatste en beslissende punt.

Morgen spelen de vrouwen nog tegen Polen, op zondag is Rusland de tegenstander. Op het Grand Prix in Ningbo spelen de zes ploegen allemaal eenmaal tegen elkaar. Hierna bepaalt de eindranglijst welk land welke medaille mee naar huis kan nemen. De Nederlandse vrouwen wonnen al hun wedstrijden tot op heden en lijken dan ook de meeste kansen te hebben op de eerste plaats.