Capello voelt zich verraden

Fabio Capello heeft onlangs verteld dat hij zich verraden voelt door de directie van Real Madrid, waar hij vorig seizoen nog trainer was. De Italiaan werd na het seizoen ontslagen.

Nog geen twee weken na het behalen van de Spaanse landstitel stond Capello op straat. Real Madrid speelde volgens de directie niet goed, en had onder normale omstandigheden de titel niet gehaald met zoveel verliespunten. Ook het buiten de selectie laten van David Beckham nadat hij bekend maakte naar LA Galaxy te verkassen werd hem niet in dank afgenomen. De Italiaanse trainer meldt nu dat het niet zijn beslissing is geweest de Engelse international uit het eerste te zetten.

"Die beslissing was genomen omdat het management zei dat hij nog aan het onderhandelen was met de club, terwijl hij al een contract had bij Galaxy", aldus Capello. "Ze konden naar eigen zeggen niet vertrouwen op een speler die niet bij de club zou blijven." Ook voelt hij zich oneerlijk behandeld door voorzitter Ramón Calderón. "Predrag Mijatovic (technisch directeur, red.) en Franco Baldini (assistent-coach, red.) logen tegen me. Ze zeiden dat we allemaal bij de club zouden blijven. Van Calderón heb ik nooit wat gehoord. Ik dacht dat ik wel wat meer respect verdiende van degene die ik heb geholpen de verkiezingen te winnen."