Ritwinst Lopez, Nederlanders schitteren

De vierde etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door David Lopez. Vlak achter de Spanjaard eindigde Jens Voigt als tweede, die daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigde. Robert Gesink eindigde verrassend als derde en reed zeer sterk.

De etappe van Sönthofen naar Sölden in Oostenrijk kende slechts drie bergen, waarvan twee van de derde categorie. De laatste col was echter de Rettenbachferner, met 2.671 m het dak van de gehele ProTour.

Op de slotklim vormde zich een kopgroep met grote namen als Cunego, Leipheimer, Voigt, Rebellin, Bruseghin, Gesink en ook de ijzersterk rijdende Laurens ten Dam. Op de loodzware klim kon Ten Dam lange tijd mee en probeerde zelfs weg te sprinten uit de groep. Op 2,5 kilometer onder de top moest hij echter lossen. Uiteindelijk eindigde de 26-jarige Nederlander als vijfde.

Lopez was de volgende die weg probeerde te komen en hij slaagde wel in zijn missie. Achter de renner van Caisse d'Epargne waren Voigt en Gesink de enigen die hem nog in het vizier konden houden maar ze konden Lopez niet meer bijhalen.

Voigt heeft in het algemeen klassement nu 22 seconden voorsprong op Lopez. Gesink steeg van de achttiende naar de derde plaats en heeft een achterstand van 1.14 op de Duitser.

Submitter:  Bron: NOS-tt