Winkelhock: 'een fantastische kans'

Markus Winkelhock ziet aankomend weekend als een fantastische kans in zijn jonge cariërre als autocoureur. Gisteren werd de Duitser voorgesteld als de vervanger van Christijan Albers tijdens de Grand Prix van Europa.

"Ik was heel verrast toen Colin Kolles mij belde omdat ik niet dacht dat ik deze kans zou krijgen", vertelt Winkelhock na de persconferentie van gisteren, "Ik ben natuurlijk ontzettend blij om dit weekend te mogen racen. Het is de enige Duitse race op de kalender dus ik kijk er naar uit om mijn debuut te maken voor al die Duitse toeschouwers."

Over circuitkennis heeft Winkelhock niet te klagen, hij was in meerdere klasses actief op het circuit: "Ik ken het parkoers heel goed van de Formule Renault, de Formule 3 en de DTM. Dit zal een voordeel voor me zijn aangezien ik nog niet veel kilometers heb gemaakt in de wagen. Het is heel belangrijk voor mezelf om op dit circuit mijn debuut te maken. Dit was het laatste circuit waar mijn vader een Formule 1-race op reed voordat hij verongelukte. Ik kan nu mijn debuut maken in de F1 op het circuit waar mijn vader zijn laatste race in de F1 reed."

Winkelhock heeft echter wel een probleem betreffende de kennis van de Spyker bolide. Hij reed dit seizoen slechts twee keer in de F8-VII: "Ik heb dit jaar nog niet zoveel kilometers gemaakt in de wagen: slechts een shakedown op Silverstone en een testdag op Paul Ricard. Nu is het nog moeilijk om een goed beeld te krijgen van de wagen. Dit jaar ben ik echter bij elke briefing geweest van het team en ik heb de data van elke sessie bestudeerd dus ik weet exact hoe de wagen op dingen reageert. Dit zal me, net als dat ik het circuit goed ken, goed van pas komen om van start te gaan."

"Dit wordt een speciaal weekend voor me. Het is mijn thuis-grandprix en mijn debuut in de Formule 1. Tevens komen veel vrienden me aanmoedigen. Ik moet me echter goed concentreren en het beste uit mezelf halen. Je moet volledig geconcentreerd zijn als je je helm opdoet en in de wagen stapt. Dit is een fantastische kans voor mij en ik wil daar het maximale uit halen", besluit Winkelhock.