Briatore: "Alonso wordt wereldkampioen"

Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, denkt dat Fernando Alonso dit seizoen weer kampioen wordt. Dit is enigszins opvallend, aangezien zijn ploeggenoot bij McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, een uitstekende start van het seizoen heeft meegemaakt.

Hamilton reed tot nu toe zeven races en kwam even zo vaak op het podium terecht. Daardoor heeft hij inmiddels een voorsprong van tien punten op Alonso. De Britse coureur wordt daarom ook gezien als een kanshebber voor de eindzege. Briatore deelt deze mening echter niet.

"Fernando zal het kampioenschap winnen, daar ben ik honderd procent zeker van. Vorig jaar was er een moment dat iedereen dacht dat we de titel zouden verliezen. Toch wonnen we en dat is precies de reden dat Fernando dit jaar ook de titel wint. Hij moet gefocust blijven op zijn werk en niet naar anderen luisteren die kritiek op hem hebben. Zolang McLaren voor Scuderia Ferrari kan blijven zal Fernando het kampioenschap winnen.", aldus Briatore.

"Bovenalles is hij een echte kampioen. Natuurlijk heeft hij moeite zich aan te passen aan zijn nieuwe team. Hij moest overstappen van Michelin naar Bridgestone terwijl Hamilton de banden al kende uit de GP2", vervolgde de teambaas van Renault.

Toch is Briatore niet van plan om tips aan Ron Dennis te geven. "Toen Fernando voor ons reed bouwden we een uitstekende relatie op, ook met de Spaanse pers. Als ik nu in Spanje kom, voel ik me er erg thuis. En dat is Ron’s probleem op dit moment. Hij heeft veel successen geboekt met zijn manier van het runnen van het team. Ik ga hem niet bekritiseren, maar we verschillen erg van elkaar in onze manier van werken."