[EK-21] Vlaar mist finale

De kans is zeer groot dat Ron Vlaar komend weekend, tijdens de finale van het EK onder de 21 jaar, niet in actie kan komen. De speler van Feyenoord liep woensdag, in het gewonnen duel met Jong Engeland, een blessure aan zijn knie op.

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, liet donderdag weten dat Vlaar slecht had geslapen en bijna niet kon lopen. "Hij is naar het ziekenhuis om een scan te laten maken. Die moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is, maar het ziet er niet goed uit", aldus de oefenmeester.

Naast Vlaar is er ook nog enige onzekerheid over Erik Pieters. De verdediger speelde de wedstrijd tegen Jong Engeland ook niet uit. Hij had namelijk last van zijn elleboog, nadat hij een opdoffer kreeg van een Engelse tegenstander. Toch liet De Haan weten dat het inmiddels beter gaat met de speler van FC Utrecht.

Update:
Ron Vlaar komt definitief niet in actie tijdens de finale van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Onderzoek in het ziekenhuis heeft namelijk uitgewezen dat de verdediger met een overrekking van de pees in de knieholte en het achterste kapsel kampt.

"Gisteren na de wedstrijd dacht ik niet dat het toernooi voor mij voorbij zou zijn, maar toen ik vanmorgen wakker werd kon ik bijna niet meer lopen", liet Vlaar in een reactie weten. "Het is natuurlijk heel teleurstellend dat ik de finale niet kan spelen. Maar Arnold Kruiswijk viel gisteren goed in en hij kan de positie achterin prima invullen. Dus dat lijkt me geen enkel probleem."