Van Basten: "Oranje heeft vooruitgang geboekt"


Bondscoach Marco van Basten kijkt positief terug op de 3-1 overwinning van Nederland op Thailand.

"Ik ben blij met de manier waarop we speelden, zeker gezien de warmte. Ik denk wel dat we meer hadden moeten scoren, dan hadden we het onszelf nog wat gemakkelijker gemaakt. Maar het is positief dat we in ieder geval zoveel kansen creëerden.’’

Van Basten vergeleek de oefenwedstrijd met het kwalificatieduel tegen Luxemburg, die Oranje eerder in het seizoen heel moeizaam met 1-0 wist te winnen. "Als je ziet hoe we nu speelden, denk ik dat we wel degelijk vooruit zijn gegaan. Natuurlijk kregen we veel vrijheid van Thailand, maar ik denk dat de spelers daar goed mee om zijn gegaan en het goed hebben ingevuld."

Na de twee overwinningen op Thailand (3-1) en Zuid-Korea (2-0) zit de oefencampagne van het Nederlands elftal in Azië erop. "Ik vond de duels allebei interessant", aldus de oefenmeester van Oranje. "Het was uiteindelijk een leuke trip waarin we ook andere dingen hebben gedaan dan alleen voetballen. Dat is alleen maar goed voor de teamspirit. Ik hoop dat de jongens nu een fantastische vakantie hebben."