[EK-21] Goede generale Engeland

Engeland onder-21 heeft in de laatste oefenwedstrijd laten zien dat zij een kanshebber op de Europese titel zijn. Slowakije onder-21 werd thuis met maar liefst 5-0 van de mat geveegd.

In Norwich troffen de twee ploegen elkaar. Slowakije wist zich niet de kwalificeren voor het EK; de Engelsen wel. Vanaf het startsignaal waren de Britten beter, al bleef de eerste goal lang uit. Na een dik half uur verzilverde Manchester United-speler Kieran Richardson een strafschop. In de tweede helft ging het offensief van Engeland verder. Na een uur was doelman Ľubo¨ Kamenár kansloos op een van richting veranderd schot van Nigel Reo-Coker.

In de 77e minuut werd het duel beslist. Een lage voorzet van Wayne Routledge werd door Steven Taylor over de lijn gewerkt. In de slotfase wisten Tom Huddlestone en de ingevallen Leroy Lita de Slowaken nog eens te passeren, om zo de 5-0 score op het bord te krijgen. Het team van Stuart Pearce is nu negen wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Engeland vangt het toernooi in Nederland aan met een wedstrijd tegen het Slowaakse buurland Tsjechië. Dit duel wordt op 11 juni gespeeld in het Gelredome in Arnhem.