FC Barcelona wint Copa Catalunya

FC Barcelona heeft de tweede prijs van het seizoen binnen. Eerder pakte het elftal van trainer Frank Rijkaard de Spaanse Super Cup. Sinds dinsdag mag de club zich ook de beste van Catalonië noemen. Espanyol was de tegenstander in deze finale.

De beslissing in dit duel viel pas na het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd kwamen de twee clubs eenmaal tot scoren. Na acht minuten kwam FC Barcelona op voorsprong door een treffer van Santiago Ezquerro. Een kwartier later trok Marc Pedraza de stand weer gelijk.

Voor rust was het een aantrekkelijk duel om naar te kijken, maar het niveau zakte na de thee in. De coaches van FC Barcelona en Espanyol hielden veel internationals op de bank. Bovendien kregen een aantal vaste krachten van de twee elftallen rust. In de strafschoppenserie ging het voor Espanyol gelijk fout. Angel wist namelijk niet te scoren. De spelers van FC Barcelona scoorden allemaal, waardoor de eerdergenoemde misser fataal werd voor de tegenstander.

Komende zaterdag moeten FC Barcelona en Espanyol het wederom tegen elkaar opnemen. Dan betreft het een wedstrijd in het kader van de Spaanse competitie. De eerstgenoemde ploeg zal moeten winnen, zodat het in de race voor de landstitel blijft.