Van Gaal: "Ajax heeft de betere spelers"

Louis van Gaal, trainer van AZ, is van mening dat de spelers van zijn ploeg minder goed zijn dan die van Ajax. Dit concludeerde de oefenmeester gedurende zijn wekelijkse persconferentie bij de Alkmaarders.

Toch heeft Van Gaal goede hoop dat AZ de finale om de KNVB beker, die tussen zijn club en Ajax gaat, zal winnen. "Als wij allemaal goed in vorm zijn, kunnen wij van iedere tegenstander winnen", aldus de trainer.

"Ajax is individueel sterker, maar dat is geen garantie dat je dan ook wint", vervolgde Van Gaal. De oefenmeester is van mening dat de Amsterdamse club over spelers beschikt die meer ervaring hebben. "Ajax heeft meerdere spelers die al een finale hebben gespeeld. Maar mijn selectie heeft dit seizoen ook al redelijk wat ervaring opgedaan in de UEFA Cup. We hebben gewonnen van Sevilla, de Turkse kampioen Fenerbahçe en van de Zwitserse kampioen Grasshoppers."

Maandag en dinsdag kregen de spelers van AZ vrij. De dagen die hierop volgden werden door Van Gaal benut om met alle spelers een individueel gesprek aan te gaan. "Want dat lukt niet op één dag. Verder heb ik de groep deze week conditionele prikkels gegeven. Daar is namelijk straks tijdens de play-offs geen tijd meer voor."

Vrijdag trainde de selectie van de Alkmaarders weer, maar dit was achter gesloten deuren. Volgens de oefenmeester werkte de selectie een beroerde training af. "Het was slecht. Maar dat was ook het geval bij de training voor het bekerduel tegen NAC Breda. En toen wonnen we juist met 6-0 en speelden we fantastisch. Dus ik weet niet wat dat zegt."