E. Koeman krijgt steun van aantal spelers

Alfred Schreuder en Royston Drenthe zijn van mening dat hun huidige trainer, Erwin Koeman, bij Feyenoord moet blijven. De Rotterdammers maken een dramatisch slecht seizoen mee. Er is een kans dat de oefenmeester zijn congé krijgt, maar een aantal spelers steunen hem.

Eerder liet van Pierre Hooijdonk al weten dat hij achter zijn trainer staat. Schreuder en Drenthe hebben zich inmiddels bij de aanvaller gevoegd. "Hij kan niet in het veld springen en de zaak veranderen. En daar gaat het steeds fout: tijdens de wedstrijd. Op de trainingen gaat het prima. Hij is een goede man en trainer. Een ander gaat ons er echt niet meteen bovenop helpen", aldus laatstgenoemde tegenover Sportweek.

De jonge voetballer vervolgt: "Zéker dit seizoen niet meer. We moeten het met zijn allen doen. Iedereen moet bij zichzelf te raden gaan. Ik snap dat de trainer is gaan twijfelen toen mensen riepen dat hij moet oprotten. Maar ik hoop dat hij blijft en ik weet dat de andere jongens daar ook zo over denken."

De selectie is niet complementair, dát is het probleem", voegde Schreuder hier aan toe. Bovendien is de routinier, die in de wedstrijden met FC Groningen en Heracles met een injectie meespeelde, tot de conclusie gekomen dat een ander probleem inmiddels de kop heeft opgestoken. "Als de trainer wil dat ik speel dan speel ik. We hebben al teveel jongens die afhaken. Dat is een keiharde constatering maar daar kun je niet omheen. Ik vind het een kwalijke zaak, want we kunnen nu iedereen goed gebruiken."