Laatste seizoen Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 37-jarige spits van Feyenoord heeft dit bevestigd tegenover Radio Rijnmond.


In oktober vorig jaar zei de spits al te willen stoppen, maar niet om fitheidsredenen. Hij had geen plezier meer in het voetbal. "Ik heb altijd gezegd dat er twee redenen zijn die mij konden doen besluiten te stoppen. A: fysieke gesteldheid. Of B: genot. Ik kom alle fitheidtesten nog makkelijk door, dus dan is het B, hè", aldus Van Hooijdonk vorig jaar .

Van Hooijdonk begon zijn loopbaan bij RBC Roosendaal waar hij na twee jaar overstapte naar NAC Breda. Met de vele doelpunten had hij een groot aandeel in de promotie die NAC in het seizoen 1992/93 afdwong. Ook elders in Europa liet hij van zich spreken. Zijn Europese avontuur begon bij Celtic waarna hij drie seizoenen bij Nottingham Forrest speelde. Na een seizoen bij Vitesse en een bij Benfica kwam Pi-Air terecht bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers had hij een groot aandeel in hét hoogtepunt van zijn loopbaan: het winnen van de UEFA Cup in 2002. Na een laatste avontuur bij Fenerbahçe keerde hij terug in Nederland om bij NAC Breda te gaan voetballen. Na een jaar in Brabant keerde hij in 2005 terug naar Feyenoord, maar zijn terugkeer bij Feyenoord bleek stukken minder succesvol dan zijn eerste periode bij de Rotterdammers.

Van Hooijdonk speelde in totaal 548 officiële competitiewedstrijden en kwam daarin tot 333 doelpunten. Bij het Nederlands elftal speelde hij 46 interlands waarin hij veertien keer scoorde.