Nielsen: "Geen last van vertrek Alonso"

Volgens de sportief directeur van Renault F1, Steve Nielsen, zijn de slechte resultaten van zijn team niet te wijten aan het vertrek van Fernando Alonso. Het verschil met de topteams is daarvoor te groot aldus de Brit.

"Als we twee of drie tienden langzamer waren, dan kon je zeggen dat het daardoor kwam, want Fernando is een geweldige rijder, net als de twee rijders die we nu hebben overigens. Maar het gat is zo groot, we zijn anderhalve seconde langzamer dan de mensen vooraan. Fernando, hoe goed die ook is, is niet zoveel waard", aldus Nielsen.

De coureurs zijn dus het probleem niet. Een veel gehoorde verklaring voor de slechte prestaties van Renault is dat het team slecht overweg kan met de nieuwe banden van Bridgestone. Nielsen denk ook dat de banden nog steeds een rol spelen, maar denkt niet dat de bandenswitch het enige probleem is. "Aan het begin van het seizoen dachten we dat we moeite hadden met het begrijpen van de banden, en ik denk dat we dat nog steeds hebben. Maar het gat is nu wel heel groot, dus het moet iets anders dan de banden zijn."

Het Franse team heeft na de eerste twee races van dit seizoen twintig punten minder dan vorig jaar. Ook heeft het team dit seizoen nog geen podium gescoord, terwijl het in 2006 de eerste twee races wist te winnen.