Winst volgende stap voor Hamilton

Het debuut van Lewis Hamilton is er één uit een jongensboek. De jonge Engelsman wist in zijn eerste twee Grand Prix' beide keren het podium te behalen met een derde plek in Australië en een tweede plek in Maleisië.

Het volgende doel van 'de racende Tiger' is nu natuurlijk winst in een Grand Prix. "Je moet het stap voor stap ondergaan", zei de Brit. "Dit is opnieuw een stap in het proces en de volgende horde is een zege, maar we moeten blijven werken als een team. We zijn erg snel, maar we mogen niet indutten. We doen het fantastisch en ik hoop dat er een punt komt waarop ik kan winnen."

Hamilton was in het begin van de Grand Prix van Maleisië in een groot gevecht verwikkeld met beide Ferrari-coureurs die hij winnend afsloot. "Bij het uitkomen van de tweede bocht zag ik dat hij erg snel was en ik wist dat hij me in de vierde bocht wilde uitremmen. Ik remde zo laat als mogelijk, maar hij remde nog later, waardoor hij rechtdoor schoot. Het was zeker het zwaarste gevecht dat ik ooit moest voeren."