Zeilsters De Koning en Berkhout winnen Sofia Cup

De zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben bij zeilwedstrijden in Palma de Mallorco goud gewonnen. De wereldkampioenen wonnen de Prinses Sofia Cup in de 470-klasse.

De Koning en Berkhout waren de hele week oppermachtig op het Spaanse eiland en wonnen vrijdag ook de finale. In de slotrace voeren ze lang achter het Amerikaanse duo Erin Maxwell/Isabelle Kinsilving maar wisten vlak vlak voor de finish alsnog de leiding te veroveren."Er stond een zeer lichte wind die behoorlijk van richting kon draaien. Door goed bij de boei uit te komen, konden we de Amerikanen nog voorbij", aldus Marcelien de Koning. Lobke Berkhout voegde daaraan toe: "We kunnen ons goed aanpassen aan wisselende omstandigheden. Dat is onze winst."

In de Finn-klasse veroverde Pieter-Jan Postma een bronzen medaille. Andere Nederlandse boten vielen buiten de medailles. Sven en Calle Koster eindigden in de 470-klasse bij de mannen in het eindklassement op de zesde plaats. Het Ynglingteam van Renee Groeneveld zeilde in de slotwedstrijd nog naar de tweede plaats, hetgeen resulteerde in de zesde plaats in de eindstand. Windsurfer Casper Bouman bleef steken op de tiende plaats.